Subsidies

Het Subsidie Loket biedt maatwerk!

Bij Het Subsidie Loket assisteren wij onze klanten bij allerlei soorten subsidies. Daarnaast kijken wij of u mogelijk in aanmerking komt voor andere aanvullende subsidies. Dit zodat u geen vergoedingen misloopt.

WERKWIJZE

Dit is de werkwijze van Het Subsidie Loket

1. Contact

U kunt het contactformulier invullen of ons rechtstreeks telefonisch benaderen op 050 700 1354

2. Adviesgesprek

Onze adviseurs komen bij u thuis voor een adviesgesprek.

3. Gegevens

Vervolgens verzamelen wij alle benodigde gegevens en documenten voor de aanvraag. Wij ontzorgen u binnen het gehele traject.

4. Aanvraag

Wij begeleiden de inspectie. Wij zorgen dat alle (nieuwe) schades worden meegenomen. U hoeft zelf verder niets tedoen.

5. Beschikking

Indien 'positief beschikt' (subsidie wordt verleend) wordt het geld op uw rekening gestort.

6. Commissie

Wanneer de subsidie is verleend vragen wij hierover commissie, afhankelijk per regeling (No cure, no pay-garantie)

SUBSIDIEOVERZICHT

Ontdek de mogelijkheden

Groningen city from above

WAARDEVERMEEDERINGSREGELING

€ 4.000

Met deze regeling kunnen woningeigenaren met erkende aardbevingsschade (>€1000) subsidie aanvragen voor energieverduurzamingsmaatregelen. Er zitten verschillende vereisten aan het aanvragen van de regeling Waardevermeerdering.

Benieuwd voor welke maatregelen u subsidie kunt krijgen of bent u opzoek naar betrouwbare installateurs? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE EN ENERGIEBESPARING (ISDE)

€ per m² of vast bedrag

Woningeigenaren kunnen voor isolatiemaatregelen, wamtepompen of zonneboilers subsidie krijgen. Het gaat hier om een landelijke subsidie die wordt verstrekt vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor onderstaande isolatiemaatregelen kun je per m² subsidie krijgen: Gevelisolatie (€38), Spouwmuurisolatie (€8), Dakisolatie (€30), Zolder/vlieringvloer (€8), Vloerisolatie (€11), Bodemisolatie (€6), HR++ (€46), Triple glas (€75),

Deze bedragen zijn bij de uitvoering van twee maatregelen. Bij de uitvoering van één maatregel wordt het subsidiebedrag gehalveerd.
De subsidiebedragen voor zonneboilers en warmtepompen zijn vaste bedragen, afhankelijk van het model.

Neem gerust contact met ons omtrent deze regeling.

Historic sailing ships Groningen

SUBSIDIE REGULIER ONDERHOUD KARAKTERISTIEKE PANDEN EN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN (SOK)

50% van de onderhoudskosten

Karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten in het aardbevingsschadegebied kunnen voor regulier onderhoud subsidie krijgen. Het gaat hier onder andere om schilderwerkzaamheden, deelherstel voegwerk, plaatselijke vervanging dakbedekking en herstel houtrot. De helft van de onderhoudskosten die als subsidiabel worden gezien krijgt u vergoedt. Benieuwd of uw woning in aanmerking komt voor de SOK-subsidie of als geplande onderhoudskosten subsidiabel zijn? Wij zoeken dit graag voor u uit.

SUBSIDIEREGELING VERDUURZAMING EN ONDERHOUD HUURWONINGEN (SVOH)

€ per m² of vast bedrag

Verhuurders met één of meerdere panden kunnen subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun woningen. De subsidie kent een maximum van €6.000 per verhuurde woning. De SVOH-subsidie kent verschillende voorwaarden. Het Subsidie Loket ontzorgt u graag bij het benutten van deze subsidie. Daarnaast onderzoeken wij binnen uw portefeuille naar meer subsidiemogelijkheden.

SAMENWERKEN

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Group of colorful houses in Groningen, Netherlands

SUBSIDIE VERDUURZAMING EN VERBETERING GRONINGEN €10.000

€ 10.000

Deze subsidie is van toepassing op een selectie aan postcodes binnen het bevingsgebied. Er is per woning een bedrag van €10.000 beschikbaar om de woning te verbeteren en/of te verduurzamen.

Bent u van plan om te verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen. Wij helpen u graag met advies en/of brengen u graag in contact met ons netwerk aan betrouwbare installateurs.

SUBSIDIE VERDUURZAMING EN VERBETERING GRONINGEN €17.000

€ 17.000

Woningeigenaren van wie hun woning is opgenomen in het versterkingsprogramma van de NCG en een beoordeling hebben op basis van nieuwe inzichten of op basis van oude inzichten, waaruit bleek dat geen versterking nodig is, hebben recht op €17.000 om te verbeteren en/of verduurzamen.

Het Subsidie Loket helpt uw graag met advies over de te nemen stappen tot verduurzaming. 

REGULIER ONDERHOUD RIJKSMONUMENTEN (RORG)

70% van de onderhoudskosten

Deze subsidie is bestemd voor eigenaren van Rijksmonumenten met een woonbestemming. Benieuwd welke onderhoudskosten als subsidiabel worden gezien? Wij zoeken dit graag voor u uit.

WAARDEDALINGSREGELING

% van de WOZ-waarde

Woningeigenaren kunnen een vergoeding krijgen voor de waardedaling van hun (verkochte) woning, omdat hun woning in het gebied staat waar aardbevingen plaatsvinden. De waardedalingsregeling geldt voor een aantal postcodes binnen het bevingsgebied. Het percentage van de WOZ-waarde is van een aantal factoren afhankelijk. Wij kijken graag of u in aanmerking komt voor deze regeling

Contactformulier

Vragen? Neem contact met ons op.

Wij horen graag wat we voor je kunnen doen. Twijfel je of wil je gewoon even sparren?
Wij staan u altijd te woord!